Uporabljamo FULL HD ekrane resolucije 1080 x 1920 in diagonale 137 cm (52"). Širina ekrana je 64,8 cm. Višina pa 115,1 cm. Površina je primerljiva formatu B1 (70 x 100 cm), razmerje pa je 9 : 16. Ekrani so postavljeni pokončno in omogočajo prikaz kvalitetne slike. Panoji so v prostoru postavljeni tako, da so gledalcu dostopni na razdalji od 1/2 do več metrov. Vgrajeni računalniki in programska oprema omogočata prikaz slik, videa, Flash in PPT datotek in HTML-jev. Predvajanje zvoka je sicer mogoče a malo verjetno, ker lokacije, kjer so panoji praviloma ne dovoljujejo predvajanja zvoka.


Slika

 

KBM072010a165 Najbolj primeren format za slike je jpg. Pri kompresiji bodite zmerni, da le ta ne vpliva na kvaliteto slik. Resolucijo nastavite na 72 dpi, vendar je najbolj važno, da ima slika dejansko 1080 x­ 1920 pikslov. V kolikor vaša oddana slika ne bo izpolnjevala opisanih pravil, jo bomo prilagodili, bo pa lahko rezultat manj kot optimalen.

Video

Neprimerna oblika in kvaliteta vplivata predvsem na končno kvaliteto izdelka. Velikost datotek pri video zapisu hitro naraste zato je to potrebno upoštevati pri uporabi tega formata.

 

Flash

Pri Flash-ih je še bolj pomembno, da so pravilno pripravljeni, saj njihovo spreminjanje z naše strani ni možno. Paziti je potrebno na format in rotacijo (1080 x 1920), trajanje, barvo ozadja in število slik na sekundo (FPS).

 


HTML

mmc165 HTML naj bo prilagojen obliki in resoluciji ekrana, glej zgoraj. HTML je lahko statičen ali dinamičen. Če gre za dinamičnega (dostop do zunanjega strežnika) je potrebno predhodno uskladiti in preveriti obnašanje. V primeru težav lahko odklonimo to obliko.

 


 

PowerPoint

Obliko odsvetujemo. V osnovi pa velja enako, kot je zapisano pri slikah, videu in Flash-ih.