Serija panojev iPegaz 3G predstavlja tehnološki vrhunec v ponudbi digitalnega oglaševanja in sporočanja. Vgrajene tehnologije omogočajo kvalitetno sliko, poljubne oblike vsebin, predvidljivo obnašanje in popoln oddaljen nadzor tudi na lokacijah, kjer to še pred kratkim ni bilo mogoče.


 

Namen
Panoji serije iPegaz so namenjeni notranji uporabi. Vgrajene imajo kontrastne LCD-je z visoko svetilnostjo. Delujejo skoraj neslišno, zato niso moteči niti v mirnem okolju. Njihovo ohišje je iz lahkega aluminija in nudi dobro oporo. Sprednja plošča iz kaljenega stekla omogoča kvalitetno sliko in varuje LCD, podstavek iz železa pa zagotavlja dobro stabilnost. Za delovanje potrebujejo le električni priključek. Lahko delujejo popolnoma samostojno in samozadostno, njihovi prednosti pa sta možnost priklopa na omrežje in spreminjanje vsebin na daljavo.

Lastnosti prikazovalnika
Panoji iPegaz so predvideni za vertikalno postavitev v razmerju 9 : 16. Standardno vgrajujemo LCD-je velikosti 46”, 52”, 65” in 70”. LCD-ji so HB (High Bright) izvedbe z veliko  svetilnostjo. Full HD resolucija (1080 × 1920) omogoča prikaz kvalitetne slike in veliko podrobnosti. LCD-ji niso namenjeni zunanji uporabi. Izpostavljanje direktni sončni svetlobi odsvetujemo.

Uporaba
Možnost uporabe ni omejena. Pano iPegaz je lahko dinamična informacijska tabla, lahko pa je reklamni pano. Z dodajanjem interaktivnih elementov (kamere, površine, občutljive za dotik …) lahko postane prodajno mesto ali komunikacijski terminal. Ustvarimo lahko interno ali razvejano informacijsko omrežje. Če imamo internetni dostop, ga lahko postavimo kjer koli na svetu.

Omrežje
Vgrajeni industrijski PC in mikroprocesorski nadzorni modul omogočata skoraj vse široko dostopne rešitve, ki so na voljo danes. Nekatere od njih so vgrajene standardno, druge je mogoče dodati. Ethernet, Wi-Fi, UMTS/GSM so samo nekatere od vgrajenih tehnologij, brez katerih delovanje ne bi bilo mogoče. Skoraj vse, najsi gre za menjanje vsebin, nadzor ali pa nadgradnje, lahko poteka iz nadzornega centra. V nadzornem centru je mogoče nadzirati tudi takšne malenkosti, kot sta temperatura na LCD-ju in hitrost vrtenja ventilatorjev.

shema001

 

Predvajalniki
V panoje iPegaz se standardno vgrajujejo PC-ji z Windows XP Embaded in programsko opremo, ki predvaja vsebine (Signage player). Ta platforma omogoča fleksibilnost, je zmogljiva ter tiha in hladna. Sistem omogoča vgradnjo drugih predvajalnikov, od preprostejših rešitev, ki delujejo v Linuxu, do bolj zmogljivih, ali namenske rešitve, kot jih ponuja na primer programska oprema Scala.

Vsebine
Predvajalnik omogoča predvajanje večine statičnih in dinamičnih vsebin. Najbolj razširjena je uporaba slik v obliki JPG, sledi uporaba Flashev, HTML-jev in filmov, ker jih oblikovalci poznajo in jih ni treba posebej pripravljati. Velikokrat lahko vsebine, ki smo jih pripravili za plakate, z malo napora spremenimo v atraktivna in učinkovita marketinška orodja. Vsebine pripravljamo v standardnih orodjih, kot so urejevalniki slik, Flashev, HTML-jev …, in jih nato vključimo v medijsko knjižnico v programu MSO-Pro.

 Letak_A5_iPegaz.pdf